ülőgarnitúra kárpitozás, felújítás

Ülőgarnitúra kárpitozás, felújítás.

Az ülőgarnitúráknál leggyakoribb hiba a kárpit anyag elhasználódása, kikopása, és az ülőfelület párnázatának, rugózatának a meghibásodása. Az ülőgarnitúra általában a lakás középpontja, a család minden tagja használja, így igen nagy igénybevételnek van kitéve. Itt különös figyelemmel kell lenni az ülés átvizsgálására még abban az esetben is, ha külsőleg nem látszik rajta hiba. Ha az ülésben lévő szivacsoknál minimális megrogyás tapasztalható, akkor feltétlenül ki kell cserélni, mert a javítás után rövid idővel valószínűleg teljesen össze fog rogyni, és az ülőgarnitúrát újra szét kell szedni a javításhoz.
Az ülőgarnitúrák kárpitozásánál a kinyitható részeket is fel kell újítani, mert szivacs vagy rugó csere után a szintbeli magasságoknak egyezniük kell. A felújítás alkalmával az ágyszerkezeteket működtető vasalatokat is ellenőrizni kell.
Egy rendes felújítással egy ülőgarnitúra élettartamát meg lehet duplázni. Mindenképpen érdemes ajánlatot kérni felújításra, mielőtt új ülőgarnitúrát vásárolunk, mert sokszor jobban megéri felújítani egy ülőgarnitúrát, főleg ha bevált és meg vagyunk vele elégedve.

Az ülőgarnitúrát tisztességesen csak műhely körülmények között lehet felújítani, átkárpitozni a zaj, a kosz és a célszerszámok miatt.

Ha ülőgarnitúra felújítás előtt áll, akkor kérje ajánlatunkat.