franciaágy kárpitozás, felújítás

Franciaágy kárpitozás, felújítás.

A kárpitos bútorok közül talán a franciaágy befolyásolja legjobban az életünk minőségét, még akkor is, ha erről nem tudunk. Amikor reggel felkelünk, és úgy érezzük magunkat 7-8 óra alvás után, hogy nem vagyunk kipihenve, akkor bizony a legtöbbször az ágyunk okolható ezért. Bár sokszor magyarázzuk az időjárási frontokkal és egyéb más dolgokkal, de általában ettől sokkal egyszerűbb a helyzet.

A hagyományos kárpitos franciaágy két féle megoldással készül. Az egyik a szivacsos franciaágy, a másik a rugós franciaágy. Mind a két esetben a fekvőfelület megrogyása a leggyakoribb hiba. Ennek a javítása elengedhetetlen és az esetek többségében cserével oldható meg. A rugós franciaágy felújításánál külön kérésre egyfajta megerősítést, keményítést tudunk eszközölni, mégpedig úgy, hogy a rugótáblába a rugó sorok közé megfelelő minőségű szivacs csíkokat húzunk be. Ennek eredményeként feszesebb, stabilabb és tartósabb lesz a franciaágy.
A franciaágyak kárpitja a legtöbb esetben nem használódik el, de egy ilyen mértékű felújításnál általában cserére kerül, és legalább a hálószoba is kap egy kis frissítést.

A franciaágyakat tisztességesen csak műhely körülmények között lehet felújítani a zaj, a kosz és a célszerszámok miatt.

Ha franciaágy kárpitozás előtt áll, akkor kérje ajánlatunkat.